ASSORTIMENT BOERENKAAS

Wij verkopen uitsluitend producten die gemaakt zijn in Nederland. Naast de vele verschillende soorten boerenkaas die wij verkopen, kunt u bij ons ook terecht voor boter, eieren, jams, honing, chutney, yoghurt, slagroom en nog veel meer lekkers. Wij zijn bij alle producenten geweest zodat wij weten wat we aan u verkopen. Alle producten hebben zo hun eigen verhaal. Een paar van deze verhalen delen wij graag op deze pagina.

Zeekraal Ecologische schapenkaas

Op de biologische boerderij van de familie Bakker in Oosterend (Terschelling) lopen de melkschapen het hele jaar in kruidenrijke percelen en komen ze twee keer per dag in de stal om gemolken te worden. Van de melk maken zij diverse harde en zachte schapenkazen en romig ijs.

Bergens Blonde - biologische zachte kaas

Deze kaasmakerij staat in Heiloo, op een steenworp afstand van Kaasstad Alkmaar. De zachte witschimmelkaas is anders dan de meeste andere witte kazen. Hoewel zij de Penicelium Candidum gebruiken die ook in Brie en Camembert zit heeft de kaas een geheel eigen smaak. En die smaak is niet het hele jaar door gelijk.

La Trappe Trappistenkaas

De Trappistenkaas wordt op biologische wijze geproduceerd waarbij zoveel mogelijk de ingrediënten van het eigen landgoed worden gebruikt. De kaasmakerij is opgericht met oog voor mens en maatschappij. Een deel van de opbrengst van de kaasmakerij komt ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.

Remeker kaas Lunteren

De Remeker wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Eén van de 8 weilanden heeft een oude veldnaam; “Remeker”, waar ze de naam van de kaas aan ontleend hebben.

Een “reem” is een weiland en “eker” betekent eik, dus de weilanden zijn omzoomd met eiken.

Vreeland eieren

De eieren hebben de naam Freilandeieren (vrije uitloopeieren), wat betekent dat de kippen de beschikking hebben over een overdekte uitloop (winterkade) en buitenuitloop. Er is 12 hectare grond waar de kippen lekker buiten kunnen lopen. De vrije uitloopeieren hebben het predicaat uitmuntend.

De smaak van

Jeroen van Vliet verwerkt groente en fruit tot houdbare producten zoals fruitbeleg, chutneys en soepen.

De producten worden op ambachtelijke wijze verwerkt zonder geur- kleur- en smaakstoffen. Hierbij staat respect voor smaak en herkomst centraal.

Blauw Klaver

Op kaasboerderij ‘De Houdycker’ wonen en werken Matthijs en Maaike. Zij maken daar Blauw Klaver kaas: een ambachtelijk bereidde Hollandse kaas met Franse invloed.

Met zijn zachte, milde en intense smaak, een specialiteit voor de kaasliefhebber.

Kaasboerderij Doruvael

Familie Vlooswijk heeft een melkveebedrijf, kaasmakerij en landwinkel in Montfoort. Door een ruilverkaveling zijn zij in Montfoort terecht gekomen vandaar de naam Door Ruilverkaveling Van Elders: Doruvael. Zij maken op ambachtelijke wijze ‘Le petit Doruvael’; een heerlijk zacht en romig kaasje.

Kaasboerderij Van der Arend

Annie en Leon van der Arend runnen samen hun familiebedrijf in Vinkeveen. Trots zijn ze op hun bijzondere boerenkaas: De Vinkethaler. De naam van deze kaas komt van Emmentaler, alleen wordt deze Nederlandse variant in Vinkenveen gemaakt.

Kaasboerderij Verweij

De familie Verweij maakt op hun kaasboerderij Romero kaas. Een bijzondere kaas die gerijpt is met rozemarijn aan de korst. De kruiden zitten dus niet door de kaas heen.
Doordat de kaas 12 maanden gerijpt is proef je subtiel de smaak van rozemarijn in de kaas.