Het ontgrendelen van nieuwe dimensies van smaak is in de culinaire keuken enorm belangrijk, de variatie van eten verandert steeds meer en daardoor is het ook belangrijk dat de forgotten flavours en matrix innovations terug komen in de wereld van het koken. Specerijen worden gebruikt over de hele wereld. Dit soort kruiden zijn te gebruiken in bijvoorbeeld een heerlijke lasagne of een ovenschotel die uren in de oven moet waardoor de verschillende smaken beter naar boven komen. En je dit uiteindelijk ook zal proeven. Het gebruikmaken van deze combinaties zorgt ervoor dat jij je eten weer naar een hoger niveau kunt tillen. 

Oude en nieuwe kruiden 

Als je nadenkt over forgotten flavours dan zal je je misschien wel bedenken dat dit met kruiden te maken heeft die je al een tijdje niet hebt gehoord of geproefd. Dit soort kruiden komen vaak uit verre landen die je in je eigen land niet te krijgen valt. Daarnaast is het ook zo dat sommige kruiden zo enorm duur zijn en is het dus een enorme matrix innovations reis om deze kruiden terug naar het land te halen waar jij je in bevindt. De verschillende soorten kruiden zijn enorm en daarom is de keuze vaak ook lastig en worden veel kruiden vergeten. 

Soorten kruiden 

De forgotten flavours zijn enorm veel kruiden, dit is zonde want veel recepten die worden nog lekkerder als het gaat om extra kruiden toe te voegen. Vooral in de buitenlandse keukens worden veel kruiden gebruikt om zo de extra smaak naar boven te krijgen van bijvoorbeeld de kip of vis. Of juist andere recepten, het mooie aan matrix innovations en de kruidens die worden vergeten is juist een goede combinatie. Dit is omdat de een weer wat nieuws gebruikt en de ander weer opnieuw in herkomst is. 

herbs, natural, pharmaceutical

Door Redactie