koffie in de horeca

Ben jij een echte cafeïne drinker? Of heb je toch liever decafé? Vaak is koffie in de horeca het lekkerst, dit komt omdat het vaak uit luxe koffie apparaten komt die jij thuis niet hebt. Je hebt verschillende soorten in het assortiment zitten, maar vaak is het maar een soort koffieboon dat in het apparaat zit. Want welke soorten zit er in een apparaat en waarom zijn er zoveel verschillende soorten? Welke is het beste? Je kan het je afvragen maar daar is eigenlijk geen antwoord op, door de verschillende soorten smaken zal voor iedereen een ander soort koffie het beste zijn.

Inkomstenbron

Na het eten nog een kopje koffie? De vraag is dan ook vaak na het eten, doen we dat thuis of doen we dat hier? Vaak kiezen mensen er toch voor om koffie in de horecagelegenheid te doen waar zij zich op dat moment bevinden. Het is ook een belangrijke inkomstenbron voor de eigenaren van een restaurant. Veel mensen drinken namelijk een kopje koffie na het eten. 

Soorten bonen

Er zijn dus verschillende soorten koffie in de horeca. Maar er zijn ook verschillende soorten bonen. Je hebt geroosterde bonen of bonen die wat minder ver zijn. Deze komen vaak uit verre landen. De bonen worden gekozen en dan geïmporteerd. Deze bonen groeien niet in Nederland en daarom zijn bonen ook vaak zo duur. Je haalt bonen bij een handelaar of in de supermarkt. Tegenwoordig kan je ze ook vinden in lokale winkeltjes. 

Door Redactie